Select Page

ODLIČNI DOSEŽKI NA DRŽAVNEM PRVESTVU IN NAPREDOVANJE V PRVO SLOVENSKO TENIŠKO LIGO!

Učenec 9.b Luka Marinšek je ob zaključku šolskega leta pokazal izjemen talent in vztrajnost ter dokazal svoje sposobnosti na Državnem prvenstvu v tenisu za mlade do 16 let. Skupaj s svojim partnerjem Jernejem Plojem iz Maribora sta se izkazala v igri dvojic ter si zaslužila odlično 3. mesto, ki ga je Luka ponosen prinesel domov.

A to ni bila edina uspešna zgodba za Luko. V soboto je stopil na igrišče skupaj z moško člansko ekipo TK Luka Koper in se v play-offu 2. slovenske teniške lige pomeril s svojimi nasprotniki. S svojo izjemno igro so dosegli zmago, kar jim je zagotovilo vstop v prvo slovensko teniško ligo.

Čestitke Luki in ekipi TK Luka Koper za dosežene uspehe! Vztrajajte na svoji poti ter naj vam teniška avantura prinaša še veliko zadovoljstva in uspehov. Ponosni smo na vas!


USPEHI PIHALNEGA ORKESTRA MAREZIGE IN NAŠIH UČENCEV

Glasbeno sezono v tem šolskem letu uspešno zaključuje Pihalni orkester Marezige, katerega člani so tudi učenci in bivši učenci Osnovne šole Marezige. 


Pihalni orkester Marezige na 41. tekmovanju slovenskih godb

Po celoletnem iskanju smo januarja v Pihalnem orkestru Marezige vendarle dobili novega dirigenta, Andraža Cenciča, ki je sprejel izziv priprave orkestra na 41. tekmovanje slovenskih godb v Krškem v 2. težavnostni stopnji, ki smo ga imeli minuli vikend.

Lansko leto smo, tako kot po navadi, zaključili z Božično-novoletnim koncertom v Marezigah. Za tem smo se s polno paro začeli pripravljati na dobrodelni koncert Ujemi svoje sanje, ki je potekal ob 10. obletnici smrti lokalnega glasbenika ter avtorja številnih znanih popevk, Danila Kocjančiča. V naslednjih nekaj mesecih smo imeli še kar nekaj nastopov, vključno s koncertom ob materinskem dnevu, Spomladanskim koncertom pihalnih orkestrov v Avditoriju Portorož, Mednarodnimi srečanji pihalnih orkestrov v Marezigah, nastopili smo ob kresovanju na Markovcu, na velikonočni procesiji v Marezigah itd. Kljub številnim obveznostim, ki smo si jih poleg tekmovanja zadali, pa smo se vseeno potrudili in le-to zelo dobro izpeljali.

Na tekmovanje smo se začeli pripravljati šele konec januarja, ko se nam je pridružil novi dirigent. Vaje smo imeli redno – dvakrat na teden, poleg tega pa smo si godbeniki vzeli čas in imeli še dodatne vaje po sekcijah orkestra. Tekmovalni program je bil sestavljen iz štirih skladb: prva, ogrevalna skladba, je bila kratka in umirjena Song of hope, nadaljevali smo s Slavnostno uverturo, ki jo je napisal slovenski skladatelj Jani Golob ter nato s skladbo v štirih stavkih Rikudim, zaključili pa smo z izbirno skladbo Voyage into the blue. Kljub temu da nismo imeli veliko časa za pripravo na tekmovanje, smo vseeno dosegli velik uspeh – z 89,07 % točk smo prejeli zlato plaketo, kar je za godbenike Pihalnega orkestra Marezige izjemen dosežek nad vsemi pričakovanji.

Pohvalo in zahvalo si zasluži vsak posameznik, ki je prispeval k temu dosežku – hvala vsem članom orkestra, ki s(m)o si vzeli čas za vaje, hvala staršem in prijateljem, ki so nam priskočili na pomoč pri raznih dogodkih in nas vselej podpirali, še posebej pa hvala naši predsednici Maji Valbert in dirigentu Andražu Cenciču, ki sta v zadnjih mesecih žrtvovala še največ časa in truda. Brez njiju nam to ne bi uspelo. Zaključili smo še eno poglavje v zgodbi Pihalnega orkestra Marezige in komaj čakamo, da pričnemo pisati naslednjega.

Napisala: Tina Starc, klarinetistka v Pihalnem orkestru Marezige


Čestitke Pihalnemu orkestru Marezige za osvojeno zlato plaketo na tekmovanju slovenskih godb v Krškem in za vse uspešne nastope v letošnjem letu!

Veliko glasbenih uspehov na nadaljnji poti pa želimo posebej devetošolcem, Aleksandru, Gabrielu, Neži, Mihaelu in Sari, ki tako poleg šolanja na naši šoli uspešno zaključujejo tudi letošnjo glasbeno sezono.


GLASBENI DOSEŽKI PETOŠOLKE EVELIN LOVREČIČ NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU HARFISTOV

Na 6. mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije, ki je potekal v Velenju na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski, od 31.3. do 2.4., je nastopala tudi Evelin Lovrečič, učenka 5.a razreda naše šole.

Tekmovanja se je letos udeležilo 131 harfistov iz 20 držav. Evelin je igrala v najmlajši kategoriji, v kateri je tekmovalo kar 13 harfistov do 11 leta starosti, iz 5 različnih držav (Slovenija, Srbija, Madžarska, Nemčija in Bolgarija). Pod mentorstvom učiteljice harfe Glasbene šole Koper, Tadeje Kralj, je uspešno dokazala svoj talent in prejela srebrno medaljo in plaketo!

Evelin čestitamo za dosežen rezultat in ji želimo še veliko glasbenih uspehov.


ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ANGLEŠČINE ZA UČENCE 8. IN 9. RAZREDOV OSNOVNE ŠOLE

Tekmovanje je potekalo v torek, 22.11. 2022, ob 13.00 uri.

Udeležilo se ga je 12 učencev: 4 učenci iz 8. ter 7 učencev iz 9.a in 9.b razreda.

Tekmovali so naslednji učenci:

8.r: Mark Briševac, Eneja Čok, Rok Miklavič, Rene Povšič

9.a: Stella Babič, Aleksander Gunjač, Gaia Marić, Nadia Sabljaković, Taja Subotić Tadej Vodopija

9.b: Luka Marinšek

Učenci so reševali naloge iz bralnega razumevanja, poznavanja jezika in pisnega sporočanja.

Bronasto priznanje so dosegli naslednji učenci: Gaia Marić, Aleksander Gunjač in Taja Subotić.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Nely Kozlan, mentorica tekmovanja


V ponedeljek, 14. 11. 2022, je potekalo državno tekmovanje “ZLATA KUHALNICA”.

Tekmovalo je 11 ekip.

Naša dekleta: Neža Babič, Nadja Sabljaković, Gaja Marič in Taja Subotić so pripravile raviole z mesom divjega prašiča z brinom, reduciranim vinom in praženim žajbljem ter sladkan šipkov čaj z domačim žajbljevim sirupom in limono.

Za odlično jed so prejele zlato priznanje ter srebrno kuhalnico.

Bravo, dekleta!

PRIZNANJE

PRISPEVEK


Za nami je zelo uspešno 37. tekmovanje iz znanja logike.

Na šolskem nivoju, ki je letos potekalo 29. septembra, je skupno sodelovalo 30.332 učencev. Na naši šoli se je šolskega tekmovanja udeležilo 43 učencev od 3. do 8. razreda. Bronasto priznanje je doseglo 22 učencev od 3. do 7. razreda. Dva osmošolca sta dosegla priznanje za sodelovanje.

Na državno tekmovanje sedmošolcev so se uvrstili RT, KP in PM.

LF pa se je uvrstila na regijsko tekmovanje osmošolcev.

Državno tekmovanje za sedmošolce in regijsko tekmovanje za osmošolce je potekalo 22. oktobra.

Iz 7. razreda se je na državno tekmovanje uvrstilo 611 tekmovalcev, iz 8. in 9. pa na regijsko tekmovanje 1637.

Naši tekmovalci so bili zelo uspešni.

JT je dosegel ZLATO PRIZNANJE, PM SREBRNO in LF BRONASTO PRIZNANJE.

LF se je za eno točko izmuznilo napredovanje na državno tekmovanje.

Čestitke vsem tekmovalcem.

Suzana Lisjak, mentorica tekmovanja


ODLIČNI ŠPORTNI DOSEŽKI UČENCA NAŠE ŠOLE

V  mesecu oktobru na ŠRC Bonifika potekajo zaključni teniški mastersi za vse kategorije pod okriljem Teniške zveze Slovenije. Na zaključnem mastersu nastopajo najboljši igralci v posameznih kategorijah. Tako je prejšnji vikend  3.10. in 4.10. 2022 potekalo tekmovanje za najmlajše tekmovalce v starostnih kategorijah od 8 do 11 let, kjer je uspešno nastopal tudi Jernej Marinšek, učenec 5. b razreda.

 Jernej je nastopil tako v kategoriji MIDI tenis, kjer je osvojil 1. mesto ter v kategoriji U10, kjer se je prebil do polfinala in osvojil skupno 3. mesto.

Z zaključnim mastersom se tako končuje teniška sezona 2021/2022, ki je bila za Jerneja izredno uspešna, saj je krojil sam vrh v obeh starostnih kategorijah.

Jerneju čestitamo za letošnje uspehe in mu želimo še veliko odličnih športnih rezultatov.

Zaključni mastrers v Kopru, 3.10. in 4.10.2022

Več si lahko preberete na povezavi.


Vrhunski dosežku na mednarodnem teniškem turnirju devetošolca Luka Marinška

Med 27.8. in 3.9. je v Kopru potekal mednarodni teniški turnir 2. kategorije 12.Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open Under 14. Nastopalo je 68 tekmovalcev iz 20 različnih držav, pod okriljem mednarodne organizacije Tennis Europa.

Devetošolec Luka Marinšek je nastopal tako v konkurenci posamezno kot v konkurenci dvojic. V igri posamezno se je po dveh izjemnih zmagah uvrstil med 16 najboljših tekmovalcev, kjer je v 1/8 finala po napetem boju moral priznati premoč 4. nosilcu turnirja iz Nemčije z rezultatom 0:6, 6:7.

Izreden uspeh pa je Luki uspel v igri dvojic, kjer je nastopal v paru s soigralcem Markom Bečirovič Novak iz Maribora. Po štirih zaporednih zmagah med katerimi sta klonila tako 2. kot 4. nosilca sta se fanta uvrstila v veliki finale. V finalu sta zaigrala proti drugemu slovenskemu paru, kjer sta po izredni dramatični tekmi z rezultatom 4:6, 6:4, 12:14 morala priznati premoč nasprotnikoma.

Luka je s svojim prvim finalom na evropskih tekmah zaključil izredno uspešno sezono na mednarodnih tekmovanjih. V letošnjem letu je tako nastopil na sedmih mednarodnih tekmah v Sloveniji in Hrvaškem, kjer mu je trikrat uspel preboj med 16 najboljših, prav tako pa je uspešno nastopal tudi v konkurenci dvojic.

Povezava do članka ter nekaj fotografij iz turnirja.
https://teniskisvet.si/te-koper-bizjakova-in-peternelova-ter-laubic-in-lugaric-poskrbeli-za-slovensko-slavje-v-dvojicah/

Iskrene čestitke za dosežen rezultat!


REACT – EU

Dostopnost